Penawar Penyakit Mata Rabun


Penyakit rabun mata biasa terjadi pada manusia yang sudah lanjut usia malah generasi muda terutamanya pelajar sekolah dan universiti sering mengalaminya.  Rabun mata bermaksud cahaya melalui kornea (bahagian lutsinar di mata) dan kanta sebelum jatuh ke atas retina lapisan yang melitupi bahagian belakang mata dan mengandungi urat saraf. Mata perlu membiaskan cahaya supaya imej yang jelas dapat difokuskan ke atas retina. Rabun mata bermaksud mata tidak dapat membiaskan cahaya dengan baik dan ini menyebabkan penglihatan menjadi kabur.

Tiap penyakit ada ubatnya.  Pelbagai kaedah boleh digunakan. Dalam sistem perubatan Islam terdapat kaedah khas bagi merawat penmyakit ini selain dari kawalan pemakanan dan amalan-amalan sunnah yang sedia maklum.  Untuk itu, saksikan video di bawah ini :


Share this article :
Share on FB Tweet Share on G+ Digg Share

Ditulis Oleh : Ahmad Zaki Abdul Rahim ~ Admin Blog

Ahmad Zaki Anda sedang membaca artikel berjudul Penawar Penyakit Mata Rabun yang ditulis oleh Melaka Blogger Segala yang berkaitan di dalam :Al Quran mengandungi begitu banyak penawar kepada permasalahan manusia dan dunia pada tika ia diturunkan hingga ke akhir zaman diperbolehkan menyalin artikel ini untuk tujuan kebaikan sahaja.

Jika anda menyukai artikel di blog ini, silakan melanggan melalui emel dan anda akan mendapat kiriman artikel setiap kali ada artikel yang terbit di Melaka Blogger

0 Komen:

Catat Ulasan

Iklan Usahawan Melaka

ads ads ads
Back to top